Povestiri de pe Calea Mosilor (Author) - скачать книгу , читать онлайн

Void

Виртуозы
Регистрация
2 Фев 2013
Сообщения
528,866
Povestiri de pe Calea MosilorАвтор: Author


Короткое описание книги

Povestiri de pe Calea Mosilor este prima mea carte de proza scurta pentru adulti, desi cred ca si pentru copiii de la 12 ani in sus ar putea fi o lectura simpatica si pe undeva utila.

In fond, este vorba despre copilarie, copilaria mea si implicit a generatiei mele care s-a intamplat undeva la granita dintre doua regimuri, cel comunist si cel capitalist de tranzitie al anilor '90.

Mi se pare un noroc faptul ca am prins ultimii ani de dictatura, ca am fost comandanta de detasament si am colectat frunze de dud pentru viermii de matase, desi recunosc ca o parte din angoasele si complexele mele de acum isi au radacini in vremurile de atunci.

In carte veti citi despre viata si intamplarile marunte de pe o strada aparent banala care s-a schimbat, s-a transformat sub ochii mei, pe masura ce cresteam.

O strada care inca reprezinta mica mea lume.

Locurile din carte exista si in realitate - intersectia de la Eminescu, strada scolii si biserica Silvestru, magazinul Bucur Obor, stradutele din spate care pe atunci nu-mi inspirau incredere pentru ca n-aveau blocuri si termoficare.

Doar duzii au fost taiati, din motive misterioase, inexplicabile.

Iar cartea este scrisa din perspectiva copilului de atunci, intr-un moment in care simteam ca daca nu ma intorc in timpul acela si nu recuperez o parte din el, n-o sa mai pot continua cu toata maturitatea asta cateodata apasatoare si frustranta.

&quote; - Adina Popescu

Подробнее, скачать »
 
Сверху